Bulvárkampányba kezdett a francia konzervatív párt, az UMP. A jövő májusi elnökválasztás előszelének tekinthető akcióban pólókat, strandpapucsokat, frizbiket és a párt vezetői által dedikált óvszereket osztogatnak a francia strandokon.

Nicolas Sarkozy francia belügyminiszter, a jövő évi elnökválasztás egyik esélyesének pártja, a konzervatív UMP szokatlan kampánytechnikával próbálkozik: strandpapucsokon és óvszereken hirdeti üzeneteit - írja a Guardian. A papucsokat, óvszereket frizbik és pólók társaságában, a francia strandokon szórják az UMP emberei.

A kampányakció az egész nyári főszezonban tartott, az UMP vezetői által aláírt óvszereket 40 strandon osztogatták. Bár a Guardian szerint minden reklámtárgy nagyon népszerű, a legkelendőbbek az óvszerek, amikből kifogyóban van a készlet egy héttel a nyár vége előtt.

Az akció célja, hogy minél több új támogatót nyerjenek meg a pártnak. Elsősorban olyan embereket próbálnak megszólítani, akik hagyományosan távol maradnak a politikától.

Bár a konzervatívok kampánya már a jövő májusi elnökválasztás előszelének tekinthető, az UMP egészen januárig nem nevezi meg hivatalosan jelöltjét. Igaz ugyanakkor, hogy a Guardian szerint a könyvével a toplistákon szereplő Sarkozynek nem nagyon akad riválisa a pártban. Nehézségei azonban még így is lehetnek. A legesélyesebb szocialista induló, Ségolene Royal ugyanis népszerűbb nála a közvéleménykutatások szerint.