Több mint hétszáz illegális bevándorló gyerek ért partot a Kanári-szigetek partjainál. A gyerekek hozzátartozók nélkül érkeztek. A kanári-szigeteki autonóm körzet kormánya segítséget kér a spanyol kormánytól és az EU-tól, mert ennyi gyereket nem tud ellátni.

Aggodalmát fejezte ki a kanári-szigeteki autonóm körzet kormánya amiatt, hogy több mint 700 illegális bevándorló gyerek ért partot a Kanári-szigeteken. A gyerekek többezer menekülttel együtt érkeztek, de családtagjaik nincsenek velük - írja a BBC.

A Kanári-szigetekre összesen 4500 - többségében afrikai - illegális bevándorló érkezett ebben a hónapban - majdnem annyian, mint az egész tavalyi év alatt.

Az autonóm körzet kormánya most azért kér segítséget a központi kormánytól és az EU-tól, mert nincs rá kapacitásuk, hogy ennyi gyereket ellássanak. A spanyol törvények értelmében az illegálisan érkezett gyerekekről kötelesek gondoskodni Spanyolországban, amíg a gyerekek el nem érik 18 éves korukat.

Idén összesen 18 ezer illegális bevándorló érkezett a Spanyolországhoz tartozó atlanti-óceáni Kanár-szigetekre. Az ideiglenes befogadóhelyeken ugyanakkor csak 5500 főt tudnak elszállásolni. A bevándorlók egy részét ezért Madridba vitték, ahol már teljesen megteltek a Vöröskereszt menedékhelyei.