Két pokolgépes robbantásban négyen megsebesültek a törökországi Adanában. Az üdülőhelyen alig három héttel ezelőtt már történt egy merénylet, amelynek elkövetését egy radikális kurd szervezet vállalta magára.

Négyen megsebesültek péntek este a dél-törökországi Adanában, miután felrobbant két pokolgép a városközpontban - jelentette a török média. A CNN-Türk tévétársaság és az Anadolu hírügynökség beszámolója szerint robbanószerkezetek szinte egy időben - alig öt perces eltéréssel - léptek működésbe az üdülőváros központjában, az első egy bank előtt, a második egy irodaház előtt. Mindkét épület egy olyan utcában található, ahol három baloldali politikai párt és egy emberjogi szervezet is irodát tart fenn. A robbantásokban négyen megsebesültek, mindannyian török állampolgárok.

Ugyanebben a városban három héttel ezelőtt tizenhárom személy sebesült meg, mikor felrobbant két pokolgép a belvárosban. A merénylet elkövetőjeként egy radikális kurd szervezet, a Sólymok Kurdisztán Szabadságáért (TAK) jelentkezett, amely a török hatóságok szerint a betiltott, az Európai Unióban terrorista szervezetként számon tartott Kurdisztáni Munkáspárt tagjaiból jött létre.