Lezuhant egy kisrepülőgép hét emberrel a fedélzetén az Egyesült Államokban helyi idő szerint hétfőn. A balesetet senki sem élte túl.

Hét ember vesztette életét egy repülőgép-szerencsétlenségben az Egyesült Államokban, Kentuckyban helyi idő szerint hétfőn. A kétmotoros Cessna 401 típusú gép a texasi Wichita Fallsból indult és a Kentucky állambeli Hazardba tartott - közölte a rendőrség. A kisrepülőgép lezuhanását senki sem élte túl.

A baleset színhelye mindössze 160 kilométerre található Lexingtontól, ahol egy másik repülőszerencsétlenség 49 emberéletet követelt a hét végén. Vasárnap a Comair légitársaság utasszállító gépe ötven személlyel a fedélzetén a Kentucky államban fekvő Lexingtonból indult el Atlanta felé, ám nem sokkal a felszállás után a repülőtérhez közeli erdőbe zuhant, és a becsapódáskor azonnal kigyulladt.

A katasztrófát csak a másodpilóta élte túl. A vizsgálat elsődleges eredményei szerint a tragédiát az okozta, hogy a gép a repülőtér két kifutópályája közül a kereskedelmi járatok által nem használatos, rövidebb kifutópályáról szállt fel. Folyik a vizsgálat annak megállapítására, miért választotta a pilóta a rövidebb kifutópályát.