Az utóbbi évek legnagyobb tüze okozott jelentős károkat és felfordulást kedden London belvárosában. A lángok a Királyi Művészeti Akadémia tulajdonában lévő épületben csapta fel, megfékezésükön hatvan tűzoltó dolgozott.

A lángok az egyik legjelentősebb londoni turistalátványosság, a Piccadilly Circus közelében csaptak fel, a Burlington Arcades nevű fedett, exkluzív bevásárló passzázs mögötti épületek egyikében, amely a Királyi Művészeti Akadémia tulajdonában van.

A képtárként is működő Royal Academy of Arts közlése szerint a tűzvésztől sújtott épület éppen üres, és a felbecsülhetetlen értékű múzeumi anyagot felvonultató központi épületegyüttestől elkülönülten áll. Tetőszerkezete azonban súlyosan megrongálódott.

A helyszínen még kedd este is hatvan tűzoltó dolgozott. A hatalmas forgalmú Piccadilly sugárutat, amely a Hyde Park Corner és a Piccadilly Circus között fut, csaknem teljes hosszában lezárták, ami óriási fennakadást okozott a londoni belváros közlekedésében. A lángok terjedését estére megfékezték, de a tűz még nem aludt ki teljesen.