Ernesto miatt mozgósították a Nemzeti Gárdát

2006.09.01. 8:07

Az Ernesto nevű trópusi vihar elérte csütörtök este Észak- és Dél-Carolinát. A közutakat elárasztotta az esővíz, akadozik a közlekedés, mindkét államban mozgósították a Nemezti Gárdát.

A vihar 113 kilométeres óránkénti szélsebességgel és szakadó esővel "köszöntött be" az Egyesült Államok e két délkeleti államába. Az Ernesto csaknem elérte azt a szélsebességet, amelynek esetén a vihart már hurrikánnak minősítik. (119 kilométer per órás szélsebesség a határérték.)

A két Carolina meteorológiai szolgálatai figyelmeztették a hatóságokat és a lakosságot, hogy hatalmas esőzések és azok nyomán veszedelmes áradások lehetségesek. Egyelőre azonban még "csak" a közutakat árasztotta el az esővíz, fennakadásokat okozva a közlekedésben Észak-Carolina egyes útjain.

Mindkét államban mozgósították a Nemzeti Gárda alakulatait, hogy készen álljanak a bajba jutott emberek mentésére, ha a helyzet úgy alakul. Elővigyázatból leállítottak több kompjáratot, és bezárták a kempingeket a két állam nagy részén. Lezárták Wilmington és Morehead City kikötőjét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK