Turistát ölt Ammánban egy Allahot éltető fegyveres

2006.09.04. 13:52

Egy ember meghalt, hatan megsérültek, amikor Allahot éltetve turistákra kezdett lövöldözni egy férfi a jordániai fővárosban hétfőn. A halálos áldozat egy brit turista, a sérültek között is többnyire külföldiek vannak, valamint egy helyi rendőr.

Egy brit turistát megölt, hat másik embert (köztük egy rendőrt) pedig megsebesített hétfőn egy fegyveres Ammánban. A jordániai kormány tájékoztatása szerint a támadó fényes nappal a főváros központjában, a római kori amfiteátrum közelében nyitott tüzet a külföldi turistákra.

A lövedékek egy brit látogató életét oltották ki, másik kettőt pedig megsebesítettek. Megsérült egy holland, egy új-zélandi és egy ausztrál turista is, valamint a jordániai turisztikai rendőrség egy tagja. A sérülteket kórházba szállították.

Egy iraki szemtanú szerint a harmincas éveinek közepén járó, kopaszra borotvált férfi meglepetésszerűen nyitott tüzet a turistákra, miközben Allahot éltető kiáltást hallatott. A támadót elfogták, kilétét és lehetséges indítékait egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az ammáni magyar konzulátuson az MTI telefonos érdeklődésére Fábián-Seremetyev Zoltán konzul közölte, hogy a külképviselet nem tud magyar áldozatról, de utánanéznek a történteknek.