Újabb támadásoktól fél a New York-iak többsége

2006.09.07. 13:22

Nem érzi magát biztonságban a New Yorkban élők kétharmada - derül ki egy felmérésből, amelyet öt évvel a várost ért terrortámadások után készítettek. Az emberek harmada szerint életük már sosem lett olyan, mint korábban.

Öt évvel a New Yorkot ért szeptember 11-i terrortámadások után a városban élők kétharmada még mindig attól tart, hogy újabb öngyilkos akciót intézhetnek ellenük szélsőséges csoportok - írja a Times egy felmérésre hivatkozva.

A New York-iak harmadának minden nap eszébe jutnak az öngyilkos repülőtámadások. Szintén közel harmaduk azt állította, sosem lett már újra olyan az életük, mint 2001. szeptember 11. előtt.

A felmérés szerint ugyanakkor a New Yorkon kívül élő amerikaiak sokkal nyugodtabbak. Mindössze 22 százalékuknak vannak komoly aggodalmai egy újabb támadás kapcsán. Többségük ráadásul azt állította, hogy élete visszaállt az új, normális kerékvágásba.

A felmérés szerint a nagyvárosokban élők jobban félnek egy esetleges újabb támadástól, mint a külvárosokban vagy kisvárosokban lakók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK