Álnéven temették el Natascha Kampusch elrablóját

2006.09.08. 17:30

Álnéven, rendőri biztosítás mellett temették el pénteken Bécs mellett Wolfgang Priklopilt, aki több mint nyolc évig tartotta fogságban a gyerekként elrabolt Natascha Kampuscht. A pár perces temetési szertartáson csak az édesanyja és egy ismerőse vett részt. A férfi aznap lett öngyilkos, amikor a lány megszökött tőle.

Álnéven temették el pénteken Bécs közelében Wolfgang Priklopilt, aki 8 és fél évig tartotta fogságban Natascha Kampuscht. A férfi a lány szökésének napján, augusztus 23-án lett öngyilkos. Az osztrák szövetségi rendőrség szóvivője csak annyit közölt, hogy Priklopilt egy a fővárostól délre lévő temetőben temették el.

Az egyik rádióállomás szerint mindössze ketten voltak ott a temetésen: Priklopil édesanyja, valamint üzleti partnerének a nővére. Pap nem volt a temetésen, amely mindössze 5 percig tartott. A rádióállomás arról számolt be, több rendőr is biztosította a helyszínt.

A rendőrség pénteken bejelentette, hogy egyelőre szünetelteti a 8 és fél éves rabságából megszökött Natascha kihallgatását, és azt majd csak a jövő héten folytatja. Natascha pszichiáterei szerint a fogságából csak két hete megszökött lánynak most néhány nap pihenőre van szüksége.

A nyomozók elsősorban két kérdésre keresik a választ: volt-e tettestársa a gyerekrablónak, vagy más olyan személy, aki tudott a gyermekrablási tervéről; illetve elkövetett-e más bűncselekményt külföldön. A hatóságok folytatták a férfi strasshofi házának az átvizsgálását is, ahol Nataschát tartotta a garázsa alatt kialakított 6 négyzetméteres cellában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK