Robbantássorozat egy indiai városban

2006.09.08. 15:37

Több tucat halottja van annak a robbantássorozatnak, amelyet egy indiai város moszlim lakói ellen követtek el. A négy detonáció közül egy a pénteki imára várakozók között történt egy mecset előtt.

Robbantássorozatot hajtottak végre ismeretlen tettesek Málegáonban, a nyugat-indiai Mahárástra állam egyik városában. A négy detonációban összesen körülbelül 35-en vesztették életüket, a sérültek száma ötven körül lehet, köztük sok a gyermek.

Rendőrségi közlés szerint az egyik robbanás az India pénzügyi központjától, Mumbaitól (Bombay) 260 kilométernyire északkeletre fekvő város egyik mecsete előtt történt, egy másik pedig egy muzulmán temetőben. A mecsetnél több ezren gyülekeztek a pénteki ima előtt. A textilipari központ Málegáont zömmel muszlimok lakják. A múltban számos véres összetűzés színhelye volt hinduk és muzulmánok között.

Mahárástra állam székhelyén, Mumbaiban július 11-én csaknem 200 halálos áldozatot követelt egy elővárosi vonatok ellen végrehajtott robbantássorozat. Azt az akciót pakisztáni kapcsolatokkal rendelkező iszlAmista csoportok számlájára írják.

KAPCSOLÓDÓ CIKK