Egy ausztál bíróság elutasította a 84 éves, Ausztráliában élő Zentai Károly kiadatási eljárásának felfüggesztésére benyújtott kérelmet. Így szeptemberben megkezdődhet Zentai kiadatási eljárása, akit azzal vádolnak, hogy megölt egy zsidó fiút 1944 őszén.

Folytatják a kiadatási eljárást Ausztráliában a háborús bűncselekménnyel vádolt Zentai Károly ellen, miután egy fellebbviteli bíróság kedden elutasította a gyanúsított ügyvédjeinek beadványát.

Zentait azzal vádolják, hogy a II. világháború alatt, 1944 novemberében, egy budapesti laktanyában halálra vert egy 18 éves zsidó fiút, mert az nem viselte a megkülönböztető jelzést, a sárga csillagot. A most 84 éves Zentai, aki 1950-ben vándorolt ki Ausztráliába és hamarosan megkapta az állampolgárságot, tagadja a vádat.

A gyanúsított ügyvédjei egy februári beadványukban kétségbe vonták a perth-i bíróság joghatóságát, az ügy azóta halasztódott. Kedden egy szövetségi bíróság elutasította az ügyvédek beadványát, és szeptember 22-re kitűzte Zentai tárgyalását.