Megöltek egy orosz bankvezért

2006.09.14. 7:39

Merényletet követtek el Moszkvában az orosz központi bank elnökének első helyettese, Andrej Kozlov ellen, aki csütörtök reggelre belehalt súlyos sebesüléseibe.

A merénylet egy moszkvai sportpályánál történt szerda este, ahol futballmeccset játszottak egy kereskedelmi bank alkalmazottai. Kozlov gépkocsijához tartott a pályáról kifele jövet, amikor két fegyveres tüzet nyitott rá, de sofőrjét is eltalálták, aki azonnal meghalt - közölte még este a helyi rendőrség.

A 41 éves Kozlovot rendkívül súlyos állapotban szállították kórházba. Egyes hírek szerint fejlövés érte, más híradások arról számoltak be, hogy a bankárt mellkasán és gyomortájékon lőtték meg. Csütörtök reggel Inna Szigejeva, a sebesültet ellátó moszkvai kórház igazgató főorvos-helyettese közölte, hogy Kozlov meghalt.

A merénylet után a rendőrség életbe léptette Vulkan-5 fedőnevű akciótervét. Minden rendőrparancsnokság megkapta a merénylők személyleírását és gépkocsijuk adatait.

Andrej Kozlov a bankrendszer felügyeletével foglalkozott az orosz központi pénzintézetnél. Feladata volt a nehezen átlátható bankrendszer szabályozása, a pénzmosással és más pénzügyi bűncselekményekkel vádolt bankok bezárása. Az ellene elkövetett merénylet valószínűleg bérgyilkosság volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK