Mintegy hetven fiatal tüntetett a londoni magyar nagykövetség előtt Gyurcsány Ferenc távozását követelve. A résztvevők az interneten olvasták a demonstrációra szóló felhívást.

Fiatalok kisebb csoportja tüntetett szerda este Magyarország londoni nagykövetsége előtt: Gyurcsány Ferenc távozását követelték. A demostrációt előre bejelentették, és békésen zajlott le, három rendőr biztosításával. A résztvevők úgy nyilatkoztak: az interneten olvasták a demonstrációra szóló felhívást.

Zömük fiatal, húszas éveiben járó, Londonban dolgozó magyar volt. A tüntetők egy magyar zászlót tartottak a magasba, amelyen magyarul a "Tűnj el" felirat volt olvasható. Más táblákon a "Liar" (Hazug) szó állt. Néhányan rögtönzött beszédet tartottak a kormányfő távozását követelve, majd a tiltakozók zöme a magyar himnusz eléneklése után távozott a diplomáciai képviselettől.

Magyarországon vasárnap óta tüntetnek a miniszterelnök ellen, miután nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely szerint Gyurcsány elismerte még május végén az MSZP-frakciónak, hogy hazudtak a választások előtt. Gyurcsány utóbb azt állította, ő az egész politikai elit hazugságairól beszélt.

[origo]/MTI