Azzal vádolnak két szerb mentőorvost, hogy szándékosan hagytak meghalni több pácienst, akikért cserébe jó pénzt kaptak temetkezési vállalkozóktól. Állítólag 49 emberen nem segítettek szándékosan, akikért fejenként 200 eurót is kaptak.

Páciensek tucatjainak halálát idézték elő állítólag szerb mentőorvosok, hogy pénzt kapjanak temetkezési vállalatoktól. Borko Joszikovszki, a sürgősségi mentőszolgálat igazgatója azt állítja, hogy két mentőorvos április óta 49 sürgős ellátásra szoruló beteget hagyott meghalni.

Az orvosok állítólag az esetek egyikében sem próbálkoztak újraélesztéssel, és gyorsan jelentették a halálesetet magánkézben lévő temetkezési vállalatoknak. Az orvosok páciensenként nem egyszer 200 eurót kaptak.

A Kurir című belgrádi lap "Orvosok a temetkezési vállalatok szolgálatában" és "A halál a legjobb üzlet" címekkel tudósított a történtekről, a Blic pedig olyan értesülést közölt, amely szerint 16 orvos kötött megállapodást magánkézben lévő temetkezési vállalatokkal. A média értesüléseit olvasói levelek is megerősítették.