Lefilmezték az amerikai katonák megkínzását

2006.09.24. 11:04

Két amerikai katona holttestének meggyalázását és felgyújtását ábrázoló videofelvételt tett közzé az interneten az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő egyik iraki csoport. A terroristák valószínűleg egy iraki lány megerőszakolása miatti megtorlásul végeztek a katonákkal.

Az internetre felrakott felvételen jól látszik, hogy álarcos férfiak egy teherautó hátsó lökhárítójához kötik a két halott amerikai lábát, majd a jármű végigvonszolja a holttesteket egy zöld mezők mellett haladó úton. A lázadók ezt követően felgyújtották a holttesteket, az egyik katona levágott fejét pedig keresztülrúgták a járdán. A videofelvételt szombaton helyezte el a világhálón a Mudzsahidek Súra Tanácsa szunnita lázadó szervezet, amely az al-Kaida alárendeltségébe tartozik. A felvétel nem volt alkalmas a két katona azonosítására.

A film alján látható felirat szerint a két katona ahhoz az egységhez tartozott, amelynek tagjai márciusban Mahmúdíjában márciusban megerőszakoltak egy 15 éves iraki lányt, majd három családtagjával együtt megölték. Az al-Kaida iraki csoportja júniusban már bejelentette, hogy megölte a két katonát, akiknek a bejelentés előtt négy nappal egy juszufíjai ellenőrző pontnál veszett nyoma. A lány megerőszakolásának és megölésének ügyében eddig négy amerikai  katona, illetve a gyilkossággal gyanúsított, azóta leszerelt Steven Green ellen emeltek vádat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK