Korrupciós ügyben hallgatták ki az izraeli kormányfőt

2006.09.25. 20:11

Kihallgatták Ehud Olmert izraeli kormányfőt hétfőn a számvevőszék tisztségviselői korrupció gyanúja miatt, állítólagos szabálytalan lakásvásárlásával kapcsolatban. A sajtó 500 ezer dolláros megvesztegetésről beszél.

Forrás: MTI
Ehud Olmert

Korrupció gyanújával hallgatták ki az izraeli miniszterelnököt. A gyanú szerint Olmert 500 ezer dollárnyi árengedményt kapott, amikor egy vállalkozótól megvásárolt egy nyugat-jeruzsálemi lakást. A helyi sajtó úgy tudja: Olmert közeli munkatársai a későbbiekben állítólag segítettek a vállalkozónak abban, hogy megszerezze azokat a szükséges építési engedélyeket, amelyek lehetővé tették neki, hogy ugyanabban a műemléknek nyilvánított épületben átalakításokat hajtson végre, és így megkétszerezze a lakások területét. A hétfői kihallgatás egy órán át tartott.

Menahém Mazúz főügyész aznap vonta magához ezt az ügyet és jutott el hozzá egy további feljelentés, amelyet egy izraeli társaság nyújtott be egy másik ingatlan-tranzakcióról.

Az Omec (Bátorság) elnevezésű társaság egyebek mellett azzal vádolta meg Olmertet, aki egykor Jeruzsálem polgármestere volt, és feleségét, Alizát, hogy túlértékelt áron adtak el egy másik jeruzsálemi lakást egy amerikai zsidó adományozónak. Az ebből származó pénzt a feljelentők szerint Olmert választási kampányának bújtatott pénzelésére használták fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK