Elhúzódik Fidel Castro gyógyulása. Erről Hugo Chávez venezuelai elnök számolt be, aki szoros kapcsolatot ápol a kubai vezérrel. Chávez Castrót idézte, aki szerint "attól az autótól, amelyet már nyolcvan éve javítgatnak, nem szabad gyors eredményeket várni".

Elhúzódik a bélműtéten átesett Fidel Castro teljes felépülése - jelentette ki a kubai vezetővel szoros baráti viszonyt ápoló Hugo Chávez venezuelai elnök. Chávez a venezuelai Barinas szövetségi államban hívei előtt beszélt Castro egészségéről. Mint közölte, rendszeresen kap részletes tájékoztatást Fidel Castro állapotáról, a műtét utáni lábadozásáról. A venezuelai elnök szerint a kubai elnök meglehetősen súlyos betegségen esett át, majd őt idézve hozzátette: "attól az autótól, amelyet már nyolcvan éve javítgatnak, nem szabad gyors eredményeket várni".

Chávez gyakorlatilag az egyetlen információs forrás a külvilág számára a kubai vezető egészségi állapotát illetően. Fidel Castro egy közelebbről nem ismertetett bélműtét miatt július 31-én ideiglenesen átadta az államfői teendőket öccsének, Raúl Castrónak, azóta pedig nem jelent meg a nyilvánosság előtt; jelenleg egy kórteremmé átalakított szobában lábadozik, távol tartva magát a politikától.

Közvetlenül a műtét után az amerikai beavatkozás veszélyére hivatkozva a kubai vezető egészségi állapotát államtitoknak minősítették. Castro ez év augusztus 13-án töltötte be nyolcvanadik életévét, betegsége miatt azonban születésnapját hivatalosan csak decemberben ünneplik majd meg.