Tizenhat életet követelt Vietnamban a tájfun

2006.10.02. 8:25

Vietnamban 16 emberéletet követelt a Xangsane tájfun. A vihar pusztításában összesen már közel száz ember veszett oda Dél-Ázsiában, a legtöbb áldozatot a Fülöp-szigeteken szedte az ítéletidő.

Tizenhatra emelkedett hétfőre a Xangsane tájfun halálos áldozatainak száma Vietnamban, miután az emberek az ország keleti tengerpartjának középső szakaszán lakhelyükre visszatérve újabb áldozatokat fedeztek fel. A sérültek száma közel 600. A Xangsane tájfun halálos áldozatainak száma így már eléri a 92-t, mert a Fülöp-szigeteken 76 ember veszett oda. Az áldozatok száma ugyanakkor még tovább nőhet, mivel például a Fülöp-szigeteken 69 személyt még mindig nem találnak.

A forgószél Vietnamba érve ugyan vesztett erejéből és vasárnap trópusi viharrá minősítették át, de így is súlyos károkat okozott, több tízezer otthont rongált meg. A vihar a 770 ezer lakosú Danangban végezte a legnagyobb pusztítást: ahol öt és fél ezer házat rombolt le vagy rongált meg, és hosszabb-rövidebb időszakokra a város nagy részén megszűnt az áramellátás. A forgószél miatt az indokínai ország belső területein napokig kell szakadatlan esőzéssel, és ennek nyomán áradásokkal és földcsuszamlásokkal számolni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK