Már 250 ember vesztette életét a Xangsane tájfun pusztításában a Fülöp-szigeteken és Vietnamban. A vihar miatt több tízezer ember maradt fedél nélkül, miközben a térséghez újabb forgószél közeledik: a Bebinca.

Már legalább 250 halálos áldozata van Vietnamban és a Fülöp-szigeteken a Xangsane tájfunnak, miközben több tízezren váltak hajléktanná. A trópusi vihar a hét végén Vietnam középső részén söpört végig heves széllökések és eső kíséretében, miután végigtarolta a Fülöp-szigetek északi és középső részét. Itt hétfőn még 76 ember haláláról számoltak be, azóta azonban megháromszorozódott a halálos áldozatok száma. Egyedül a fővárosban, Manilában több mint 155 halott van, további 69 személyt eltűntként tartanak nyilván.

Vietnam számos tartományában és Danangban, Vietnam negyedik legnagyobb városában 42-en haltak meg, több mint ezer embert kórházba szállítottak. A forgószél legkevesebb öt és fél ezer házat rombolt le vagy rongált meg a tengerparti üdülőhelyen. Az ország középső, tengerparti tartományaiban 300 ezer embert menekítettek biztonságos helyre. Több tízezren váltak hajléktalanná, s több millió dolláros kár keletkezett.

A térséghez eközben újabb szélvihar közeleg, a Bebinca várhatólag pénteken éri el a Fülöp-szigetek északkeleti partvidékét óránként 190 kilométeres sebességgel.