A Time szerint Castro haldoklik

2006.10.07. 23:06

Rákban szenved Fidel Castro kubai elnök a Time amerikai hírmagazin értesülése szerint, az újság úgy tudja, a gyógyíthatatlan betegség végső stádiumba jutott a szigetország államfőjénél.

A 80 éves kommunista vezető, aki egy közelebbről nem ismertetett bélműtét miatt július végén - 47 év után - ideiglenesen átadta az államfői teendőket öccsének, Raúl Castrónak, valószínűleg sohasem foglalhatja el újra pozícióját - írta a Time szombati számában magas beosztású amerikai kormányzati illetékesekre hivatkozva.

A lap szerint a vélekedést az amerikai titkosszolgálat is osztja, ennek ellenére könnyen lehet, hogy az értesülés tévesnek bizonyul.

Fidel Castro egészségi állapotáról számtalan híresztelés látott már napvilágot az elmúlt évtizedekben. Tim Burger újságíró, a Time-cikk egyik szerzője erre utalva azt mondta a CNN amerikai hírtelevíziónak, hogy ezúttal megbízható adatok állnak rendelkezésre, ami miatt a feltevés "biztosan hitelt érdemel".

Fidel Castro július óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Közvetlenül bélműtétje után az amerikai beavatkozás veszélyére hivatkozva államtitoknak minősítették a kubai vezető egészségi állapotát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK