November végén utazik Törökországba a pápa

2006.10.16. 14:03

Hivatalosan is megerősítette a Vatikán, hogy Törökországba utazik XVI. Benedek. A pápa november 28-án utazik Ankarába, de ellátogat Ephesosba, Izmirbe és Isztambulba is.

A Vatikán hétfőn megerősítette, hogy XVI. Benedek pápa november 28. és december 1. között Törökországba látogat. Ez lesz az első alkalom, hogy muzulmán országba látogat a katolikus egyházfő azóta, hogy az iszlámra tett szeptemberi németországi megjegyzései heves tiltakozást váltottak ki.

A Vatikán sajtóosztálya közzétette a pápa törökországi látogatásának programját. E szerint XVI. Benedek november 28-án először Ankarába látogat, majd 29-én Izmirt és Ephesost keresi föl, majd még aznap este Isztambulba érkezik, ahol látogatásának fennmaradó idejét tölti.

A pápa küszöbönálló törökországi látogatása alkalom lesz majd a vallások közötti párbeszédre - közölte szombaton Tarcisio Bertone bíboros, vatikáni államtitkár. A pápának nyilvánosan korrigálnia kellett regensburgi beszédét, hogy lecsillapítsa a muzulmán világban a beszéd által kiváltott felháborodást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK