Újabb emberi csontokra leltek az ikertornyoknál

2006.10.20. 22:29

Újabb emberi maradványokra, feltehetően az öt évvel ezelőtti terrortámadás néhány áldozatának csontjaira bukkantak pénteken New Yorkban, ami a hozzátartozók felháborodását váltotta ki. Az öt évvel ezelőtti terrormerényletben 2749 ember vesztette életét; 1150 áldozatról máig nem tudja családja, hogy szeretteik maradványai a romok között voltak-e.

A maradványok napvilágra kerülésének hírére az áldozatok családjait képviselő szervezetek azonnal tiltakoztak: szerintük a város nem tesz meg mindent azért, hogy az elhunytakkal a nekik kijáró tisztelettel bánjanak. Egyes hozzátartozók azt követelik, hogy külső szakértők újra, alaposan vizsgálják át a manhattani terrortámadás környékét.

A kar- és lábcsontokat építőipari munkások találták meg, akik a Világkereskedelmi Központ 2001. szeptember 11-én ledőlt ikertornyainak helyén dolgoztak - közölte a telek tulajdonosa, a New York-i Kikötői Hatóság.

Forrás: [origo]

Az égő ikertornyok

Mint a CNN televízió híradásából kiderült, a csontokat a terület északi részén találták meg egy vágatban, annak a helynek a közelében, ahol minden év szeptember 11-én egy emelvényen felolvassák az áldozatok neveit a hozzátartozók. A hatóságok elkerítették a területet és elkezdték a körzet átvizsgálását.

A helyszín átkutatása már az ikertornyok elleni támadás napján este megkezdődött és kilenc hónapig tartott. Húszezer emberi maradványt találtak, több ezer azonban annyira megsérült a hőtől és a nedvességtől, hogy az orvosszakértők a DNS-minták alapján sem tudták azonosítani az áldozatokat.

Legutóbb egy közeli épület tetőszerkezetéről gyűjtöttek össze nagy számú emberi csontszilánkot; a megsérült és lebontásra ítélt épületen építőmunkások találták meg a maradványokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK