Öt évvel azután, hogy terroristák lerombolták New Yorkban a World Trade Centert, emberi maradványokat találtak a helyszínen. A bejelentés után a WTC-áldozatok felháborodott hozzátartozói átfogó vizsgálatot követelnek.

Újabb kutatás indult emberi maradványok után a 2001-ben lerombolt WTC helyszínén, miután pénteken 80 emberi csontot találtak egy közeli aknában. A csontokat egy építkezés során találták meg munkások. A bejelentést követően New York vezetői azonnal újabb vizsgálatokat rendeltek el. A 2001-es támadást követően 1100 ember maradványait nem találták meg a hatóságok.

Szombaton a munkások a közeli aknákról távolították el a törmeléket, amit a törvényszéki hivatal emberei vizsgáltak át. Így újabb 15 emberi maradványt találták - mondta Edward Skyler polgármester helyettes. A napokban a környék összes aknáját átkutatják.

Az eredeti kutatás 2002-ben fejeződött be, akkor 20 ezer emberi maradványt találtak.  2001-ben 2700 ember halt meg, amikor két repülő ment bele a World Trade Center tornyaiba.