Lezuhant egy utasszállító gép vasárnap a nigériai főváros, Abuja repülőterének közelében. A fedélzeten több mint száz személy tartózkodott, és egyelőre nem bukkantak túlélőkre. A halottak között van a nigériai muzulmánok vallási vezetője, Muhammed Maccido is.

Lezuhant egy utasszállító gép vasárnap a nigériai főváros, Abuja repülőterének közelében. A fedélzeten tartózkodó több mint száz személy közül állítólag legfeljebb öten élték túl a szerencsétlenséget, és életét vesztette a nigériai muzulmánok vallási vezetője, Muhammed Maccido is. Eltérő jelentések érkeztek arról, hogy hányan tartózkodtak a gép fedélzetén: egyes hírek 104, más hírek szerint 114 utas volt a gépen, továbbá a személyzet. A helyi média híradásai szerint az ADC magánkézben lévő nigériai légitársaság Boeing 727-es gépével történt a baleset.

A szerencsétlenül járt repülőgép állítólag Abuja érintésével tartott Lagosból az ország északi részén fekvő Sokotóba. A gép röviddel a felszállás után zuhant le, és földbe csapódva lángra lobbant. A baleset idején viharos volt az időjárás. Helyszíni beszámolók szerint a roncsok között csak a gép farka, hajtóműve, illetve egyik szárnyának darabja felismerhető.

A mentőszolgálat egyik sofőrje szerint legfeljebb öten élték túl a katasztrófát. Életét vesztette Muhhamed Maccido sokotói szultán, a nigériai muzulmánok vallási vezetője. Mustafa Shehu, Sokoto állam kormányszóvivője szerint a gépen tartózkodott Maccido fia is, aki szenátor volt, illetve Abdulrahman Shehu Shagari, Shehu Shagaeri volt nigériai elnök fia. A halottak között van továbbá Sokoto helyettes kormányzója, és legalább még egy szenátor. Olusegun Obasanjo nigériai államfő azonnali vizsgálatot rendelt el a baleset okainak kiderítésére.

Egy év leforgása alatt ez a harmadik légi katasztrófa Nigériában. ADC-járattal legutóbb 1996 novemberében történt baleset: a társaság egyik gépe egy Lagos melletti lagúnába zuhant, a fedélzeten tartózkodó 143 személy életét vesztette.