Pokolgép robbant egy bejrúti rendőrkaszárnyánál

2006.11.05. 22:59

Pokolgép robbant egy rendőrkaszárnyánál Bejrútban vasárnap este, ez volt a legutóbbi a libanoni fővárosban rendőrőrsök ellen elkövetett támadások sorában - közölték biztonsági illetékesek.

Ez volt a harmadik robbantásos merénylet, amelyet az elmúlt hetekben Libanonban rendőrségi célpontok ellen elkövettek. Szerdán gránáttámadás érte a nyugat-bejrúti helui kaszárnyát, előzőleg szintén gránáttal támadtak egy rendőrségi létesítményre. A detonáció a nyugat-bejrúti szunnita többségű peremváros, Tarek Dzsdeideh rendőrőrse közelében történt - közölték a nevük elhallgatását kérő illetékesek.

A libanoni kormány szerint a támadások ismeretlen merénylők művei, akik a biztonsági helyzetet kívánják destabilizálni a a Hezbollah libanoni síita szervezet és Izrael között a nyáron vívott háború után.

A héten Haszan Haszrallah sejk, a Hezbollah vezetője ultimátumot adott a libanoni kormánynak, amelyben "nemzeti egységkormány" létrehozását követelte, ellenkező esetben november 13-túl utcai tiltakozó megmozdulásokat tartanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK