Bérgyilkos ölte meg az orosz olajalapítvány elnökét

2006.11.14. 12:18

Az orosz hatóságok szerint bérgyilkos végzett az Oroszországban működő Nemzeti Olajintézet Alapítvány igazgatójával. Oroszországban ismét szaporodnak a bérgyilkosságok.

Lelőtték kedden Moszkvában egy orosz olaj- és gázipari szervezet vezetőjét. Az orosz fővárosi ügyészség szóvivője közölte, a hatóságok feltételezése szerint bérgyilkosság történt.

Két fejlövés végzett Zelimhan Magomedovval, a Nemzeti Olajintézet Alapítvány dagesztáni származású igazgatójával. Noha saját internetes honlapja szerint a 2003-ban alapított, eddig kevéssé ismert Nemzeti Olajintézet Alapítvány nonprofit szervezet, amelynek célja a kis és közepes vállalkozások támogatása az olaj- és gáziparban, a leszámolás azt sejteti, hogy a szervezet lényegében vállalkozásként működik.

Több orosz üzletember esett már bérgyilkosság áldozatául. A kilencvenes években szinte mindennaposak voltak a leszámolások különféle üzleti csoportok között. Néhány éves viszonylag nyugalmasabb időszak után az utóbbi hónapokban ismét egyre több bérgyilkosságot követnek el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK