Fidel Castro az utóbbi időben ismét a vallás felé fordult, felfedezte magának Jézus Krisztust - jelentette ki a kubai vezető lánya a Corriere della Sera című olasz lapban pénteken megjelent interjújában. Castro jezsuita szerzetesek között nevelkedett.

Forrás: EPA
Fidel Castro

Alina Fernández feltételezésnek tartja az apja egészségi állapotáról az amerikai sajtóban megjelent írásokat, amelyek szerint a 80 éves Castro menthetetlenül beteg. "Castrót harcostársak és tehetséges orvosok csapata veszi körül, akik megőrzik magánélete titkait" - tette hozzá. Fidel Castro lánya 1993-ban az Egyesült Államokba emigrált, jelenleg a CNN amerikai hírtelevítió politikai kommentátoraként dolgozik.

A kubani vezető egy közelebbről nem ismertetett bélműtét miatt július 31-én ideiglenesen átadta az államfői teendőket öccsének, Raúl Castrónak, azóta egy kórteremmé átalakított szobában lábadozik. Ricardo Alarcón, a havannai nemzetgyűlés elnöke múlt szombaton közölte, hogy Castro felépülőben van, és várhatóan visszatér a hatalomba, de elképzelhető, hogy nem tud részt venni december 2-án a 80. születésnapja alkalmából tartandó ünnepségeken. Castro születésnapjának megünneplése nemzetközi érdeklődésre számíthat.