Egy bizonyos titokzatos "Vlagyimirt" gyanúsít a brit rendőrség Alekszandr Litvinyenko volt orosz kém megmérgezésében - írta csütörtöki számában a londoni The Times. Csütörtök virradóra romlott Litvinyenko állapota.

A tekintélyes lap, forrásai megnevezése nélkül, arról számolt be, hogy Litvinyenko állítólag elmondta a nyomozóknak, hogy egy régi barátjával, Andrej Lugovojjal beszélt meg randevút, de meglepetésére egy másik férfi várta, aki "Vlagyimirként" mutatkozott be.

Ezt a "Vlagyimirt" a The Times szerint az áldozat "negyvenes, kistermetű, szögletes vonású, hallgatag embernek" írta le és tartott is tőle, mert láthatóan semmit nem akart magáról elárulni. A férfi erősködött, hogy teázzanak együtt, de a beszélgetés alatt nem mondott sokat.

A lap úgy tudja, hogy "Vlagyimirt" a vizsgálat egyik kulcselemének tekintik a nyomozók. Litvinyenko továbbra is súlyos állapotban fekszik egy londoni kórház intenzív osztályán. Megmérgezésének okai továbbra sem tisztázottak.

Eközben romlott csütörtökre virradóra a megmérgezett volt orosz kém állapota - közölte a londoni egyetemi kórház. Az intézmény szóvivő szerint az intenzív osztályon ápolt Litvinyenko állapota "nagyon súlyos".