Cáfolják, hogy Irakba ment volna Dick Cheney

2006.11.23. 9:37

Az amerikai alelnök szóvivője cáfolta azt a hírt, hogy csütörtökön váratlanul Bagdadba érkezett volna Dick Cheney. A látogatásról szóló hírt eredetileg az iraki állami televízió adta le.

Dick Cheney szóvivője csütörtökön cáfolta az iraki állami televízió hírét, mely szerint váratlanul Bagdadba érkezett az amerikai alelnök, hogy az Irakban állomásozó amerikai csapatokkal együtt töltse a hálaadás ünnepét. Az iraki televízió hírét, amelyet más arab országok televíziói is átvettek, az amerikai hadsereg és a bagdadi amerikai nagykövetség sem erősítette meg.

Az amerikai alelnöki hivatal, amely előzőleg csak annyit jelentett be, hogy Cheney pénteken Rijádba utazik, hogy ott a közel-keleti helyzetről tárgyaljon a szaúdi vezetőkkel, cáfolta a hírt. Az alelnök szóvivője közölte: nincsen tudomása arról sem, hogy Cheney esetleg a csütörtöki nap folyamán Bagdadba utazzon.

Cheney-t az iraki invázió fő kitervelőjének tekintik a november eleji félidős amerikai kongresszusi választásokon elszenvedett republikánus vereség után lemondott Donald Rumsfeld védelmi miniszterrel együtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK