Castro nékül ünneplik születésnapját

2006.11.29. 7:00

Kedden este kezdődött a Fidel Castro 80. születésnapja alkalmából rendezett öt napos ünnepségsorozat Kubában. Az idős kubai vezér egészésgi állapota miatt maga nem jelent meg a nyitóünnepségen, csupán egy üdvözlő levelet küldött híveinek.

Fidel Castro részvétele nélkül kezdődtek meg Havannában kedden este a kubai elnök 80. születésnapjával kapcsolatos, öt napon át tartó ünnepségek. A havannai Karl Marx Színházban rendezett nyitógálán felolvasták az agg kubai vezető levelét, melyben Castro azt írta, egészségi állapota nem engedi meg, hogy jelen legyen az eseményen. A levélből ugyanakkor kiderül, nem kizárt - bár kevéssé valószínű -, hogy Castro később személyesen is megjelenjen valamelyik programon.

Castro csodálói tömegesen érkeztek a szigetország minden részéből a nyitóünnepségre, és üzenete felolvasása után felállva ünnepelték elnöküket.

Castro augusztus 13-án töltötte be 80. születésnapját, de betegsége miatt elhalasztotta az ünnepségeket. Július végén elvégzett bélműtéte óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt, és csak fényképeken vagy filmfelvételeken lehetett látni őt. Az elnöki teendőket ideiglenesen fivére, Raul vette át.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK