Lemondott tisztségéről a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem két magyar rektorhelyettese. Salat Levente és Nagy László ezzel az egyetemben magyar nyelvű feliratokat elhelyező adjunktusok kizárása ellen tiltakozott.

Szerdán este bejelentette lemondását Salat Levente és Nagy László, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) két magyar rektorhelyettese, az adjunktusok kizárása ellen tiltakozva. Csütörtökön délelőtt hivatalos levélben is tájékoztatták erről az egyetem rektorát. Magyari Tivadar szociológus, a magyar oktatók szóvivője szerint a szerda esti, a magyar oktatók vezetői közötti tanácskozáson szóba került az oktatók tömeges lemondása is, de a többség inkább tovább tanítana.

A rektorhelyettesek távozására azt követően került sor, hogy a hét elején az egyetem szenátusa kizárta az oktatók közül Hantz Péter és Kovács Lehel adjunktusokat. Előbbi ugyanis a BBTE több épületében is magyar nyelvű táblákat helyezett el. A két adjunktus az önálló állami magyar egyetem visszaállításáért és a BBTE-n önálló magyar karok létrehozásáért küzdő Bolyai Kezdeményező Bizottság vezetője. A bizottság szerint a kolozsvári állami egyetem nem multikulturális intézmény, ahogyan azt a vezetőség állítja.