December közepén újrakezdődnek az Észak-Korea nukleáris programjáról folytatott hatoldalú tárgyalások, amelyeket a kommunista ország több mint egy éve bojkottál.  

December 18-án vagy 19-én folytatódnak az észak-koreai nukleáris programról szóló pekingi hatoldalú tárgyalások - jelentette vasárnap a Yonhap dél-koreai hírügynökség névtelenséget kérő szöuli kormányforrásokra hivatkozva.

A Yonhap úgy tudja, hogy két Korea, Kína, az Egyesült Államok, Oroszország és Japán részvételével tavaly november óta zsákutcában lévő megbeszélések felújításának dátumául Kína december 16-át ajánlotta, de ez, az "Észak-Koreával való, nem könnyű konzultációk miatt" nem valószínű.

Észak-Korea tavaly november óta bojkottálta a tárgyalásokat az Egyesült Államok által ellene hozott pénzügyi szankciókra hivatkozva. A közelmúltban azonban Phenjan beleegyezett bizonyos feltételek mellett a folytatásba.

Aszo Taro japán és Li Csao-hszing kínai külügyminiszter szombati, Fülöp-szigeteki találkozójukon még úgy nyilatkoztak, hogy semmilyen dátumot nem tűztek ki a tárgyalásokra.