Kovtun áldozatnak tartja magát

2006.12.12. 20:27

Az egykori orosz titkos ügynök, Alekszandr Litvinyenko halála kapcsán a média figyelmének homlokterébe került másik korábbi ügynök tagadja, hogy köze volna a társa halálához, ehelyett magát is áldozatnak tekinti.

Dmitrij Kovtun erről kedden este a német Spiegel-TV-nek adott telefoninterjúban beszélt. A titkos ügynökből lett üzletember azt állítja, hogy a szervezetében, illetve elvált felesége hamburgi lakásában talált polónium nyomok voltaképpen Londonból "származnak". Akkor került kapcsolatba a sugárzó anyaggal, amikor október közepén a brit fővárosban találkozott Litvinyenkóval - közölte a műsorban.

"A (sugárzó anyag) nyomai közismerten sokáig megmaradnak. Ha a kontaktus után az ember ide-oda utazik, akkor mindenütt hátrahagy nyomokat" - hangoztatta Kovtun, akit az orosz hatóságok sem tekintenek tettesnek Litvinyenko halála ügyében.

Az üzletembert jelenleg egy moszkvai klinikán kezelik. Elmondása szerint állapota napról napra javul. A vizsgálatok eredményei már csaknem megfelelnek a normális értékeknek, ezért Kovtun reméli, hogy már a hét végén elhagyhatja a klinikát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK