Félszáz halott a kettős bagdadi merényletben

2006.12.12. 6:31

Több mint félszáz halottja és több mint százötven sebesültje van annak a kettős merényletnek, amelyet Bagdad egyik központi kerületében követtek el. Feltehetően egy öngyilkos merénylő és egy autóba rejtett pokolgép robbant a napi munkára várakozó tömegben.

Legalább 57-en meghaltak, és 151-en megsebesültek két, vélhetően összehangolt öngyilkos merényletben Bagdad egyik központi kerületében kedden reggel. Az első jelentések még arról számoltak be, hogy egy merénylő a napi munkára várakozó tömegben hozta működésbe a kabátjába rejtett robbanószerkezetet. Később a rendőrség már azt közölte, hogy egyszerre két pokolgép robbant: az egyik detonáció egy parkoló autót vetett szét egy rendőrjárőr közelében, a másik pedig a várakozó építőmunkások mellett robbant.

A halottak között hét rendőr is volt. Számos sebesült állapota válságos. A robbanások miatt tucatnyi gépkocsi gyulladt ki.

A merényletek színhelye, a Tajran tér közelében több minisztériumi épület is található és nincs messze a kormányfői hivatalt, valamint az amerikai és a brit nagykövetséget őrző Zöld Zónától sem. A téren az év eleje óta már ez volt a negyedik nagyobb merénylet, és a célpontok minden alkalommal síita alkalmi munkások voltak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK