Utcai zavargásba torkollott egy engedély nélküli tüntetés Dániában. Macskakövekkel és dobozokkal dobálta meg egy fiatalokból álló csapat a rendőröket Koppenhágában szombaton. A randalírozók egy ifjúsági ház bezárása ellen tiltakoztak.

Egy ifjúsági ház bezárása ellen tiltakozó fiatalok százai csaptak össze szombat délután a rendőrséggel Koppenhágában. A fiatalok az Autonómok nevű szélsőbaloldali csoport vezetésével macskakövekkel, festékes dobozokkal, palackokkal és más tárgyakkal dobálták meg a rendőröket a dán főváros egyik szegénynegyedében - jelentette egy újságíró a helyszínről. Közel kétszáz tüntetőt előállítottak - közölte a rendőrség.

A rendvédelmi erők nagy számban vonultak fel, hogy feloszlassák az engedély nélküli tüntetést, gumibotot és könnygázt is bevetettek a tüntetők ellen, akik közül többen símaszkot viseltek. Egy személy súlyosan megsérült a fején - közölték szemtanúk a dán televízióban.

Noerrebro negyedben, ahol a tüntetés zajlott, késő délutánra barikádokat emeltek karácsonyfákból és szeméttárolókból. A tiltakozók bankok, éttermek és boltok kirakatait törték be. A rendőrség hetek óta tartott a zavargástól, amióta eladták az addig 25 éve működött ifjúsági házat.