Berlusconi amerikai szívműtétet akar

2006.12.17. 16:25

Három héttel egy váratlan rosszullétét követően az Egyesült Államokba utazott Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, hogy ott állítólag kisebb szívműtétet hajtsanak végre rajta.

Olaszországban egy ideje olyan meg nem erősített híresztelések keringenek, amelyek szerint a 70 éves Berlusconi szívritmus-szabályozó készüléket kap. Umberto Bossi, az Északi Liga-Szövetségi Olaszország vezetője, a volt olasz kormányfő szövetségese, pártja milánói nagygyűlésén vasárnap megerősítette, hogy Berlusconi rászánta magát egy egyesült államokbeli műtétre. Bossi az operáció mibenlétét és a kórház nevét nem árulta el.

A híreszteléseket eddig sem Berlusconi, sem szóvivője nem erősítette meg. A Corriere della Sera című milánói napilap vasárnap források megnevezése nélkül azt írta, hogy Berlusconi szerdán telefonon beszélt George Bush amerikai elnökkel, akitől amerikai kórházak felől érdeklődött.

A konzervatív politikus, médiavezér november végén elájult pártja egy toszkánai nagygyűlésén, amely után néhány napos kivizsgálására kórházba szállították. A rosszullétet akkor szívproblémákkal és magas vérnyomással magyarázták.

KAPCSOLÓDÓ CIKK