Fennakadt az Ázsiai Játékokon ezüstérmes indiai síkfutónő egy olyan vizsgálaton, amely a sportolók nemét határozza meg. A sportoló legközelebb két év múlva kérheti, hogy a sportorvosok döntsék el: férfi- vagy női számokban indulhat.

Egy a nem meghatározására irányuló vizsgálat során megkérdőjeleződött az indiai Santhi Soundarajan női mivolta, ezért vissza kell szolgáltatnia a dohai Ázsiai Játékokon 800 méteres síkfutásban szerzett ezüstérmét. "Santhit december 9-én, Dohában vetették alá a tesztnek, s a hozzánk eljuttatott eredményből kitűnik, hogy megbukott" - közölte Manmohan Singh, az Indiai Olimpiai Bizottság elnöke.

Sajtóértesülések szerint az Ázsiai Olimpiai Bizottság az egyik csapat bejelentése alapján kötelezte vizsgálatra az atlétát. Az ilyen jellegű kontrollokon megbukott versenyzők két év elteltével kérhetnek újból nemi hovatartozást meghatározó tesztet. A 25 éves Soundarajan tavaly - az után, hogy az atlétikai Ázsia-bajnokságon ugyancsak második lett 800 méteren - sikerrel átment egy ilyen jellegű ellenőrzésen.