Elképzelhető, hogy kézre került a suffolki sorozatgyilkos, aki ékszerekkel jelölte meg áldozatait. A rendőrség egyelőre semmit nem közölt a hétfőn elfogott gyanúsítottról, de az Independent szerint rendőr neve is felmerült a lehetséges elkövetők között.

A brit rendőrség őrizetbe vett egy 37 éves Trimley-i férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy december elején megölt öt környékbeli prostituáltat - írja a Guardian. A gyanúsítottról egyelőre semmit nem közölt a rendőrség, de az Independent szerint egy rendőr neve is felmerült a lehetséges gyanúsítottak között.

A suffolki gyilkosságsorozat hatalmas figyelmet keltett Nagy-Britanniában, az elmúlt évtizedek legnagyobb szabású nyomozását indította a brit rendőrség az ügy felderítésére.

A bizarr gyilkosságsorozat december 2-án kezdődött az eddigi eremédnyek alapján, majd a gyilkos több áldozatot szedett néhány nap alatt. A brit rendőrök éppen abban bizakodtak, hogy a gyorsan egymás után elkövetett gyilkosságok közben hibát követett el a tettes.

A gyilkosságok között két hasonlóság volt. Az áldozatok mind Ipswich környéki fiatal prostituáltak voltak. Ezen kívül megölésük után testüket lecsupaszították, csak az ékszereket hagyták rajtuk. A rendőrök szerint ez volt a gyilkos aláírása.

A rendőrség a nyomozás során komoly segítséget kapott a lakosságtól, több mint tízezer bejelentés érkezett az üggyel kapcsolatban.