A kubai vezetők szerint nem halálos beteg Fidel Castro kubai elnök és hamarosan visszatér a hatalomba. Erről az országban tartózkodó amerikai kongresszusi küldöttség vezetője számolt be. Az amerikaiak Castro elnöki teendőit ellátó öccsével szerettek volna tárgyalni, ám nem jutottak el hozzá.

Nincs rákja, sem pedig más halálos betegsége Fidel Castro kubai vezetőnek, aki hamarosan visszatér - állították kubai illetékesek az országba látogató amerikai törvényhozóknak. Arról ugyanakkor semmit sem közöltek, miért szorul még mindig kezelésre az elnök.

Az amerikai küldöttség, amelyhez mérhető nagyságú 1959, a kubai forradalom óta nem járt a szigetországban, tárgyalásokat próbált kezdeményezni - írja a BBC. A csoport találkozott a kubai külügyminiszterrel, a kubai parlament elnökével, és az iparügyi miniszterrel. A jelenleg az elnöki feladatokat ellátó Raul Castróval azonban nem találkoztak, jóllehet szerettek vona.

A delegáció vezetője, a republikánus Jeff Flake szerint még nem tart ott a vezetés, hogy ki merje mondani, hogy egy új korszak kezdődik, pedig ha az államfővel találkozhatnának az nyilván ezt jelentené.

Fidel Castro júliusban adta át hatalmát öccsének, Raulnak, amikor sürgős bélműtétet hajtottak végre rajta. A 80 éves államfő négy hónapja nem szerepelt nyilvánosság előtt, és állapotáról sem közölnek semmi konkrétumot.