Brazil papokra épülhet a vatikáni futballválogatott

2006.12.19. 14:06

Papi focibajnokság kezdődött a Vatikánban. Az egyházi állam második embere szerint a brazil, afrikai és argentin kispapokkal felálló vatikáni válogatott még az olasz éllovasokkal is méltó küzdelmet vívhatna.

Lelkész Kupa néven 16 csapatos papi focibajnokság indult Rómában. Az eseményt a Vatikán szervezte papoknak és papnövendékeknek. A bajnokságot az ősszel kinevezett pápai államtitkár, Tarcisio Bertone indította útjára, aki az esemény kapcsán újra beszélt régi álmáról: a vatikáni válogatottról.

A 72 éves focirajongó Bertone szerint már csak a brazil papnövendékekből is olyan csapatot lehetne összehozni, amelyik megállná a helyét az olasz bajnokságban, a Serie A-ban.

A Guardian szerint az afrikai és argentin papokkal kiegészülve Bertone bajnokesélyesnek tartaná a csapatot. Az államtitkár szerint akár az olyan nagyágyúk ellen is lenne esélyük, mint az Inter vagy a Róma.

A csapat azonban technikai nehézségek elé néz. Egyrészt a vatikáni vezetésnek jóvá kéne hagynia fellállítását, majd át kellene hidalni azt a problémát, hogy a Vatikán hivatalosan nem Olaszország, hanem egy különálló állam, így nehezen tudna nevezni az olasz bajnokságban csapata.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK