Harcra szólítja a palesztinokat Ajman al-Zavahiri, az al-Kaida második embere azon a videofelvételen, amit szerdán közölt az al-Dzsazira arab hírcsatorna - írja a BBC. Zavahiri felvétele feltehetően egészen friss, kevesebb mint négynapos.

Csak szent háborúval szabadítható fel Palesztina - ez a fő üzenete annak a videofelvételnek, amelyen az al-Kaida második embere, Ajman al-Zavahiri tüzeli harcra a palesztinokat. A felvételt az al-Dzsazira arab hírcsatorna közölte szerdán.

A BBC szerint nem lehet tudni, hogy mikor rögzítették Zavahiri üzenetét, úgy tűnik azonban, hogy négynaposnál nem régebbi. Zavahiri ugyanis elutasítja egy esetleges palesztin választást, aminek lehetőségét Mahmúd Abbász palesztin elnök hétvégén vetette fel.

"A dzsihádtól eltérően minden más út vereséghez vezet" - figyelmeztetett Zavahiri. Oszama bin Laden helyettese szerint, akik választásokkal próbálják felszabadítani Palesztinát, azok semmit nem fognak elérni.

Zavahri azt mondja, a választások csak ártanak a palesztinoknak, nem oldják meg ellentéteiket, nem szüntetik meg a Hamász és a Fatah egymás elleni harcát.