Nem jelent meg a kubai parlament téli ülésszakának pénteki megnyitóján a még mindig beteg Fidel Castro kubai vezető, hiába hangoztatják havannai hivatalos körökben, hogy ismét vissza fog térni az ország élére.

Az ülés elnökségében pénteken üresen maradt az a hely, amelyet rendszerint Fidel Castro foglal el, mellette a szokásos helyén ült a hatalmat ideiglenesen gyakorló Raúl Castro, körülötte pedig a vezetés más tagjai: Carlos Lage és Esteban Lazo alelnökök és Felipe Pérez Roque külügyminiszter. Az ülésszakot a kubai himnusz eléneklésével nyitották meg, levezetése a szokásoknak megfelelően Ricardo Alarcón parlamenti elnökre hárult.

A téli ülésszak általában száraz, gazdasági mutatókat ismertető beszédekkel telik, de most a kubaiak érdeklődve várták, mert tudni akarták, hogy megjelenik-e a nyilvánosság előtt a 80 éves politikus.

Évi jelentését felolvasva José Luis Rodríguez gazdasági miniszter Fidel Castróhoz is intézett szavakat a távollétében. - Készek vagyunk végrehajtani parancsaidat - mondta.