Közszemérem elleni vétség és prostitúció miatt hat hónap börtönbüntetést kapott az albán melegek szervezetének vezetője. A férfi azt állítja, hogy az eljárásra kizárólag a szervezetben végzett tevékenysége miatt került sor. Az albán sajtó gúnyos hangnemben számolt be a történtekről.

Hat hónap börtönbüntetésre ítélte a tiranai bíróság az albán homoszexuálisok szervezetének vezetőjét. Naszer Almaleket 4 társával, a szervezet 4 aktivistájával együtt vették őrizetbe augusztusban. A bíróság végül közszeméremsértés és prostitúció miatt szabta ki a büntetést - olvasható a la Repubblica című olasz lap internetes kiadásában. A 43 esztendős Almalek, aki bár jordán állampolgár, évek óta Albániában él, mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat. Ártatlanságát hangoztatta, és azt hogy az egész eljárásra a melegszervezetben végzett tevékenysége miatt került sor. Az öt férfit egy melegek által közismerten kedvelt helyen vették őrizetbe a nyáron, Tirana központjában.

Almalek és társai az előzetesben többször is megkísérelték az öngyilkosságot az elmúlt hónapok során, hogy így hívják fel a közvélemény, a külföldi meleg-, és jogvédő szervezetek figyelmét az esetükre. Az előzetesben a megszokottól eltérő bánásmódban részesültek, a csoportot elkülönítő cellába zárták, őreik pedig különleges védelmet követeltek maguknak azokra az esetekre, amikor kapcsolatba kellett kerülniük az öt férfivel. A történtekről beszámoló la Repubblica szerint a helyi albán sajtó mindvégig megengedhetetlen, ironikus hangnemben írt az aktivistákkal történtekről.