Mintegy 850 utassal a fedélzetén elsüllyedt egy hajó a viharban a Közép-Jáva partjainál. A mentést az időjárás és a rossz látási viszonyok is nehezítik.

A hajó elsüllyedésének hírét a haditengerészet egyik parancsnoka, Yan Simamora közölte az indonéziai rádióval szombaton. A parancsnok szerint félő, hogy a katasztrófának számos áldozata van.

Yan Simamora az El-shinta rádiónak elmondta, hogy a Senopati nevű hajó, amely a közép-jávai Sumarangból tartott a közép-borneói Kumaiba, pénteken éjfél tájban süllyedt el.

Eddig huszonhat túlélőt sikerült kimenteni a tengerből - közölte az indonéz haditengerészet szóvivője Surabayában. Közülük 17-et halászok emeltek ki a vízből, míg kilenc másik hajótöröttet a haditengerészet egy kis hajója vett a fedélzetére. A kimentett utasokat, akiken mentőmellény volt, a Jakartától 663 kilométerre keletre fekvő Bawean szigetre szállították.

"A mentők helikopterekkel és hajókkal kutatnak a többi utas után, de a rossz látási viszonyok és a kedvezőtlen időjárás akadályozza a mentést" - közölte Yan Simamora. Hozzátette: az erős hullámverés és a szél miatt attól tart, hogy sokan életüket vesztették.