Többek között a BBC is közölte a Szaddám Huszein akasztását közvetlenül megelőző perceket rögzítő képsorokat. A megrázó képeken lehet látni, amint a megtört exdiktátort a vesztőhelyre kísérik. Az internetre vasárnap felkerült egy mobiltelefonnal készült felvétel is, amely a kivégzést teljes idejét mutatja. Szaddámot a család otthonának számító Tikrít közelében lévő Audzsában temették el vasárnap hajnalban.

Többek között a BBC is közölte azokat a felvételeket, amiket az iraki televízió sugárzott Szaddám Huszein exdiktátor szombat hajnali akasztásáról. A videón a láthatóan megtört Szaddámhoz csuklyás emberek beszélnek, majd valamilyen fekete anyagot tekernek a nyaka köré. Ezután a vesztőhelyre kísérik és kötelet tesznek a nyakára. A felvétel itt véget ér, magát a kivégzést nem tartalmazza.

Szaddám akasztásának egyik szemtanúja szerint a volt diktátor furcsán engedelmes volt az egész procedúra alatt - írja a CNN. "Teljesen megtört ember volt... Látni lehetett a félelmet a tekintetében" - mondta.

Muaffak ar-Rubai iraki nemzetbiztonsági tanácsadó - aki jelen volt az exelnök kivégzésén -, azt mondta, hogy elszántan és bátran ment a halálba a szombat hajnalban kivégzett Szaddám Huszein. Nyugodtan ment fel az akasztófa alá, nem próbált ellenállni, semmit se kért - idézi az MTI.

Szaddám egy Koránt tartott kezében akasztásakor, kivégzőit arra kérte, hogy ezt halála után adják oda egy barátjának. A kivégzés a BBC szerint alig néhány percig tartott. Szaddám megtagadta, hogy fekete csuklyát húzzanak a fejére.

Az akasztás előkészületeit bemutató képeket az iraki televízió annak bizonyítására sugározta, hogy az egykori diktátort valóban kivégezték.

Több órával a halálos ítélet végrehajtása után egy magántulajdonban lévő iraki televízió felvételt közölt a halott Szaddám Huszeinről. A Biládi tévé amatőr minőségű, néhány másodperces, szemcsés felvételén az exdiktátor felső teste fehér lepelbe van burkolva, nyaka kifordítva. A mozgóképeket valószínűleg valamilyen kis fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal készítették. A felvételt több nemzetközi tévéadó átvette.

Vasárnap hajnalban felkerült az internetre egy, a kivégzésről készült teljes, 2 perc 38 másodperc időtartamú, de gyenge minőségű, valószínűleg mobiltelefonnal készített videó. A felvételen Szaddám hóhérai a volt diktátor ellenségének, Muktada asz-Szadr radikális síita hitszónoknak a nevét kiáltják többször.  Szaddám Huszein kötéllel a nyakán egészen addig a pillanatig imádkozott, amíg a bitófa padlója megnyílt alatta. Ezután néhány másodpercig teljesen sötét képkockák következnek, majd a kamera a kivégzett arcát mutatja. A felvételt a CNN is közzétette.

Szaddám Huszeint szülőfalujában, az észak-iraki Tikrít közelében lévő Audzsában temették el - közölte annak a törzsnek a vezetője, amelyhez az exdiktátor családja tartozik. A szertartást vasárnap hajnalban még napfelkelte előtt bonyolították le. A volt diktátort nem a település temetőjében, hanem a faluközpontban, egy olyan épületben  helyezték örök nyugalomra, amelyet még az ő uralkodása idején építettek. Szaddám Huszein holttestét nem egészen huszonnégy órával a kivégzése után hantolták el. Az egykori diktátor egyik ügyvédje, a libanoni Busra al-Halíl elmondása szerint egy amerikai repülőgépen vitték a holttestet a család otthonának számító Tikrítbe, ott a helyi törzsi vezetőknek adták át, hogy eltemessék. 
   
Audzsában nyugszik Szaddám Huszein két fia, Udaj és Kuszaj is, akiket a megszálló amerikai katonák öltek meg 2003-ban. Szaddám jordániai emigrációban élő lánya, Ragd korábban azt kérte az iraki hatóságoktól, hadd temettesse el apját ideiglenesen Jemenben, egy családi közleményben pedig az jelent meg, hogy a volt diktátort a szunniták fellegvárának számító Ramádiban temetik el, és ezért Tikrítből oda is szállították a holttestet. Ramádi hatóságainak azonban nem volt tudomásuk erről az elképzelésről.