Robbantással fenyegettek egy görög repülőt

2006.12.31. 10:36

Szaddám Huszein halálának megbosszulására hivatkozva bombarobbantással fenyegettek meg vasárnap hajnalban egy görög repülőgépet, amely emiatt kényszerleszállást hajtott végre. Pokolgépet nem találtak.

Kényszerleszállást hajtott végre vasárnap hajnalban az írországi Shannon repülőterén az Olympic Airlines görög légitársaság New Yorkból Athénba tartó egyik gépe, mert ismeretlenek a kivégzett Szaddám Huszein iraki exdiktátor nevében pokolgép felrobbantásával fenyegetőztek - közölte a légitársaság.

183 utas tartózkodott a fedélzeten. Az Airbus A340 típusú gépet kiürítették, utasait és a 12 fős személyzetet szállodában helyezték el. A gépet átkutatták, de pokolgépet nem találtak - tette hozzá a légitársaság.

"Arab akcentussal, angolul beszélő ismeretlenek hajnalban két ízben felhívták telefonon az athéni nemzetköz repülőteret, és közölték, hogy bosszúból Szaddámért pokolgépet helyeztek el a gép fedélzetén" - közölte az Olympic Airlines. A légitársaság vezetése ekkor úgy döntött, hogy a gépnek a hozzá legközelebbi repülőtéren le kell szállnia, ami közép-európai idő szerint hajnali 5 óra 20 perckor meg is történt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK