A spanyol katasztrófamentők vasárnap déltájban még mindig nem találták meg a romok között a madridi robbantásos merényletben eltűnt két ecuadori férfit. A repülőtér forgalma már helyreállt.

Az ETA baszk szakadár szervezet gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantott szombaton reggel a repülőtér 4-es termináljának ötemeletes gépkocsi-parkolójában, amely nagyrészt összeomlott. A madridi katasztrófavédelem szóvivője szerint több napba is beletelhet, amíg a pokolgépet rejtő gépkocsit megtalálják a több tonnányi betontörmelék alatt. A robbanásban 26-an megsérültek, két embert pedig eltűntként tartanak nyilván. A Carlos Alonso Palate, illetve Diego Armando Estacio néven azonosított két ecuadori férfi a robbanás idején feltehetőleg aludt a parkolóházban, két külön autóban.
   
A forgalom már helyreállt a 4-es terminálon. Az összedőlt parkolóház egy kis része használható, de azt tanácsolják a légi utasoknak, hogy inkább tömegközlekedéssel utazzanak a terminálhoz.
   
A robbantással az ETA egy kilenc hónapos tűzszünetet rúgott fel. A szervezet és politikai támogatói hónapok óta figyelmeztetik a spanyol kormányt, hogy a megbékélési folyamat veszélyben van, mert Madrid szerintük nem viszonozza engedményekkel az ETA tűzszünetét. A merényletre válaszul José Luis Rodríguez Zapatero kormányfő szombaton sajtóértekezleten bejelentette: felfüggeszt minden olyan kezdeményezést, amely az ETA-val folytatandó párbeszéddel kapcsolatos.