Palesztin fegyveresek elrabolták hétfőn Gázában az AFP francia hírügynökség perui állampolgárságú fotóriporterét. Szintén hétfőn a Fatah és a Hamasz fegyveresei a másik szervezetének tagjait rabolták el.

A sajtófotós éppen a hírügynökség gázai irodájába tartott, amikor rajtaütöttek támadói. Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett Jaime Razuri elrablójaként. Mahmúd Abbász palesztin elnök elrendelte, hogy az összes palesztin biztonsági szerv kapcsolódjon be a nyomozásba az 50 éves fotós megtalálása, a tettesek kézre kerítése végett.

Nem ez volt az egyetlen emberrablás hétfőn a Gázai övezet területén. A rivalizáló Hamász és Fatah szervezet kölcsönösen elraboltatta a másik szervezet több tagját. Szemtanúk közlései szerint azzal kezdődött az egész, hogy fegyveres Hamász-tagok elhurcolták a Gázai övezet északi részén egy magas rangú Fatah-tisztségviselő fivérét.

Erre válaszul Fatah-hívek elrabolták a kormányzó Hamász szervezet több aktivistáját, amire a Hamász-hívek újabb Fatah-tagok elrablásával reagáltak, s ezek a válaszakciók sem maradtak megtorlatlanul. Végül összesen három Fatah-tag és 13 Hamász-aktivista került az ellenpárt fegyvereseinek fogságába.

A két viszálykodó szervezet fegyveresei tűzpárbajt is vívtak Gáza városában; legalább két palesztin megsérült az összecsapásokban.