Több mint száz kilométer per órás szél és a hatalmas eső mosta el Nagy-Britannia északi részén a szabadtéri szilveszteri rendezvényeket. Sok otthonban áram nélkül szilvesztereztek a vihar miatt.

Egy Nagy-Britannián végigsöprő atlanti vihar mosta el a szabadtéri újévköszöntő tömegrendezvényeket az orszég északi nagyvárosainak zömében, sőt az orkán miatt számos helyen az áramszolgáltatás is megszakadt. A szakadó esővel és, 110-130 kilométer per órás széllel érkező vihar miatt a hatóságok lemondták az óév utolsó éjszakájára szervezett eseményeket az észak-írországi Belfastban, a skóciai Glasgow-ban és Edinburgh-ban.

Utóbbi két helyen 100 ezren vettek volna részt a hagyományos skót újévköszöntő utcabálon, a Hogmanay-n. Edinburgh-ban, a skót fővárosban már tavaly sem tudták megtartani a szabadtéri rendezvényeket az időjárás miatt. Skóciában és Észak-Angliában 11 ezer lakásban áram nélkül szilveszterezhettek.

Londonban sem volt ideális az időjárás, ám itt a városi hatóságok a rendszerint félmilliós tömeget vonzó tűzijátékot - amelynek rakétáit a parlamenttel szemközti óriáskerék, a London Eye szerkezetéről, illetve a Temzén horgonyzó uszályokról lövik fel - engedélyezték.