Mégsem találták meg az indonéz repülő roncsait

2007.01.02. 15:00

A hivatalos nyilatkozatok szerint mégsem találták meg annak az indonéz utasszállító repülőnek a roncsait, amely hétfőn tűnt el. Korábban olyan hírek érkeztek, hogy tizenkét túlélőt találtak.

Az indonéz közlekedési miniszter, Hatta Radjasa cáfolta azokat a jelentéseket, amelyek szerint megtalálták annak a repülőgépnek a roncsait, amely hétfőn tűnt el. A miniszter szerint az erről szóló beszámolók helyi híreszteléseken alapultak. Hozzátette, hogy a keresés továbbra is folytatódik. A hatóságok cáfolták azt a korábbi hírt is, hogy tizenkét túlélőre találtak.

A gépen összesen 96 utas, köztük 11 gyermek, és 6 főnyi személyzet utazott. Az Adam Air légitársaság gépe helyi idő szerint hétfőn délután egy órakor - közép-európai idő szerint reggel hétkor - szállt fel a kelet-jávai Szurabajából, hogy a két órányi repülőútra lévő szulavézi Manadóba repüljön. Egy órával a felszállás után azonban megszakadt vele a kapcsolat a viharos időjárásban.

A Boeing 737-400-as vészjelzéseket adott le, majd eltűnt a radarképernyőkről. Az indonéz mentőalakulatok a vészjelzések alapján folytatják a kutatást Sulawesin, illetve a szigetet körülölelő tengerszakaszon. A feltételezések szerint az utasszállító 102 emberrel a fedélzetén a sziget nyugati része környékén zuhanhatott le, vagy hajthatott végre kényszerleszállást, utóbbira azonban kicsi az esély.

KAPCSOLÓDÓ CIKK